Nieuws
testSummer Fair 2016 in teken van new business voor IT- en telecomresellers

Hilversum, 20 juni 2016 – Dienstverlener MSP#24 en vaktijdschrift ChannelConnect organiseren op dinsdag 5 juli 2016 weer de traditionele Summer Fair voor resellers uit de telecom-, UC-, en IT-sector. Deze editie staat in het teken van kansen voor new business in het kanaal. Ook presenteert de redactie van ChannelConnect de resultaten van een onderzoek naar de verhoudingen in de telecombranche en verschijnt de eerste editie van het VoIP en UC&C Dossier van uitgeverij Sellair.


Vlak voor de zomervakantie komt resellers, distributeurs en leveranciers van IT- en telecomproducten jaarlijks bijeen op een inspirerende locatie om kennis te delen, inspiratie op te doen en te netwerken. Het event wordt georganiseerd door dienstverlener MSP#24 en uitgeverij Sellair BV namens ChannelConnect. Verder maakt een groot aantal sponsoren (35) de middag mede mogelijk. De Summer Fair is bedoeld voor Value Add Reseller van telecom en ICT-producten (MSP’s), Hosted Service Providers, telecom operators, MVNO’s, Internet providers, leveranciers en distributeurs. De organisatie verwacht circa 350 deelnemers.


Thema: kansen voor kanaal

Thema van deze editie van de Summer Fair is ondermeer de impact van moderne IT- en communicatietechnologie op de snel veranderende wereld. Technologieën smelten samen, het leverancierslandschap verandert, communicatie integreert verder in bedrijfsprocessen en de mobiele werkplek staat steeds meer centraal in organisaties. Deze ontwikkelingen bieden kansen voor telecom- en UC-resellers. Daar staat tegenover dat het kanaal voor de uitdaging staat om teruglopende inkomsten uit de SAC en hardware te compenseren.


Onderzoek telecommarkt

De redactie van ChannelConnect heeft afgelopen maanden een marktonderzoek uitgevoerd onder zowel leveranciers en resellers van IT- en telecomproducten als aanbieders van IT- en telecomdiensten en operators. De resultaten van dit onderzoek worden tijdens de Summer Fair 2016 gepresenteerd. Ook zal de eerste editie van het VoIP en UC&C Dossier worden gepresenteerd. Dit ruim 100 pagina’s tellende naslagwerk bevat journalistieke artikelen, interviews met marktpartijen en overzichten van aanbieders in de IT- en telecomsector.


Programma Summer Fair 2016

Op de agenda van de Summer Fair 2016 staan onder meer:
• Plenair: trends en visies op ICT en VoIP door toonaangevende aanbieders
• Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van software voor Unified Communications
• Innovaties in hardware waaronder smartphones, telefoontoestellen, headsets en digiboards
• Kansen voor new business: lease, energie, authenticatie, applicaties e clouddiensten
• De nieuwe programma’s van operators en provider voor resellers
• Distributeurs tonen de laatste aanwinsten


Informeel programma

Naast het inhoudelijke programma zijn er informele activiteiten zoals de workshop ‘Leer een drone besturen in 25 minuten’ en de clinic ‘Pitch & Put’ waarin telecomprofessionals hun golfvaardigheden kunnen tonen. Afsluitend is er een netwerkborrel.


Praktische informatie

De Summer Fair vindt dit jaar plaats midden in het groene hart om Restaurant Pitch & Put Kameryck, Oortjespad 3, Kamerik bij Utrecht. Het programma start om 13.00 uur en eindigt rond 19.00 uur.
Meer informatie en aanmelden:
http://voipdossier.nl/agenda/ of http://msp24.nl/inschrijven-summer-fair/ 


Overig nieuws